LIISA AUTIO

Hei,

olen Liisa, neljän lapsen äiti ja 3+3 lapsen mummi.

Synnyin ja kasvoin Pohjanmaalla, missä näkee kauas ja taivas on korkealla. Opiskelin Oulussa ja suurimman osan työuraani olen tehnyt Kajaanissa.

Pikkutyttönä leikin lattialla äidin mustan Singerin vieressä, kun hän ompeli kyläläisille vaatteita. Sieltäkö lienee peräisin halu ihmisten kanssa toimimiseen ja jopa yrittäjyyteen.

Teini-ikäisenä jouduin auto-onnettomuuteen ja sen seurauksena itsekin fysioterapiaan. silloin heräsi ajatus, että tämähän voisi olla mielenkiintoinen ammatti.

Opiskeluaikana kiinnostuin LASTEN TERAPIASTA. On kiehtovaa olla mukana ”lainalasteni” kasvussa ja kehityksessä ja huomata, kuinka he löytävät paikkansa maailmassa. Erittäin tärkeä osa fysioterapiaa on yhteistyö kaikkien lapsen/nuoren kanssa toimivien aikuisten kanssa.

Terapian tavoitteena on saada käyttöön lapsen voimavarat ja kyvyt ja kasvu mahdollisimman itsenäiseksi ja toimintakykyiseksi.

Viime vuosien aikana mukaan on tullut myös AIKUISNEUROLOGISIA kuntoutujia. Heidän ja heidän lähipiirinsä kanssa yhdessä mietitään , mitkä ovat arjen suurimmat haasteet ja esteet ja kuinka niistä selvitään ja mitä tarvitaan, että arki olisi mahdollisimman ongelmatonta ja sujuvaa. Viimeisimpänä mukaan ovat tulleet LYMFATERAPIA-ASIAKKAAT. Heidän kanssaan osuuteni terapeuttina rajoittuu turvotuksen ja siitä johtuvien ongelmien hoitamiseen ja sopivien tukituotteiden hankintaan. 

Valmistuttuani 1981 työskentelin aluksi julkisella puolella ja vuoden 1988 jälkeen yrittäjänä. Suurin osa koulutuksistani on, suuntautunut lasten terapian puolelle. Merkittävimpänä NDT-Bobath- koulutus 1991 ja siihen liittyen paljon lyhyempiä koulutuksia . Mm .PhysioPilates- koulutusta, kinesioteippauskoulutuksia ja fascia-koulutusta (Stecco 1) voin hyödyntää kaikkien asiakkaitteni hyväksi.

NEUROLOGISTEN KUNTOUTUJIEN FYSIOTERAPIASSA (lapset, nuoret, aikuiset) tehtävien harjoitteiden avulla tuetaan ja autetaan kuntoutujaa saavuttamaan paras mahdollinen liikkumis- ja toimintakyky joko itsenäisesti tai apuvälineiden avulla. Fysioterapiassa on tavoitteena harjoiteltavien taitojen siirtyminen päivittäiseen elämään kuntoutujaa kiinnostavien ja hänelle tärkeiden asioiden kautta ja kannustamalla kuntoutujaa omatoimiseen harjoitteluun. Lasten ja nuorten kohdalla on tulee huomioida lapsen/nuoren ikä. Tavoitteiden saavuttamiseksi on erittäin tärkeää tehdä yhteistyötä kuntoutujan lähipiirin kanssa ja toimia kuntoutujan arjen ympäristössä .

LYMFATERAPIA Lymfaterapia on kevyttä käsin tehtävää, turvotusta vähentävää, kipua lievittävää sekä rentouttavaa hoitoa. Lymfaterapian tavoitteena on vähentää eri syistä johtuvaa turvotusta ja siitä johtuvaa kipua ja epämukavaa oloa. Lymfaterapian avulla aktivoidaan imusuonten toimintaa. Käytettävillä otteilla ”matkitaan” imusuonten omaa supistustoimintaa ja imunesteen kulkusuuntaa. Lymfaterapiaan kuuluvat olennaisena myös kompressiotuotteet kuten esim. tukihihat ja tukisukat. Lymfaterapiaan voi tulla maksusitoumuksella, lähetteellä tai ilman kumpaakaan.

Lymfaterapiaan kannattaa hakeutua mm. näissä tilanteissa:

– syöpäleikkausten ja sädetyksen jälkeinen turvotus

– imusuoniston synnynnäiset häiriöt

– leikkauksen jälkeinen turvotus

– vamman tai tapaturman aiheuttama turvotus

Lymfaterapiaan ei voi tulla jos on :

– akuutti infektio kuten ruusu

– syvä laskimotukos

– pahanlaatuiset kasvaimet, joiden hoito on kesken

– hoitamaton sydämen vajaatoiminta

YHTEYSTIEDOT

050-3258962

liisa@fysiokajaani.fi

Pohjolankatu 8, Kajaani